vetovihjeet.org logo
Search
Close this search box.

Vakiovihjeet haltuun

Vakiovihjeet

Opi kaikki vakiovihjeistä ja niiden hyödyntämisestä.

Vetovihjeet läppärillä
vakiovihjeet

Vakioveikkaus on Veikkauksen oma peli. Siinä veikkaillaan 6-18 kohteen voittajia varsinaisella peliajalla. Tai sitten 2-3 kilpailijan keskinäisen kilpailun tulosta. Vaihtoehtoisesti voi veikata myös tulosvaihtoehdon toteutumista. Palautusprosentti Vakioveikkauksessa on tasan 65%.

Vakio oli Veikkauksen ensimmäinen peli ja se on ollut mukana jo vuodesta 1940. Siinä veikataan yleensä jalkapalloa ja jääkiekkoa, mutta myös muita lajeja on tarjolla, kuten vaikka Formulaa, esports-kisoja ja yksilölajeja. Ja NFL-faneille on sunnuntaisin tarjolla NFL-vakio. On myös olemassa muita vastaavan kaltaisia veikkauspelejä. Vakiovihjeet antavat vinkkejä veikkaajille näihin peleihin.

Mikä on vakiovihje?

Vakiovihje on siis käytännössä asiantuntijoiden antama vinkki tai suositus siitä, miten kannattaisi veikata Veikkauksen Vakio-pelissä ja muissa Vakion tyyppisissä peleissä. Nämä vihjeet voivat tulla eri lähteistä, kuten veikkausalan ammattilaisilta tai vaikkapa alan harrastajilta, jotka seuraavat erityisen tarkkaan lajeja ja niiden tilanteita. Nämä vinkit voivat sitten auttaa pelaajia tekemään parempia veikkauksia ja saamaan enemmän irti Vakio-pelistä.

Vakiossa pelaajan tehtävänä on valita voittajat jokaiseen kohteeseen. Tähän käytetään merkintöjä 1, X ja 2, jotka kertovat eri lopputuloksista. Numero 1 tarkoittaa kotivoittoa, X tasapeliä ja numero 2 vierasvoittoa. Näiden merkinnöillä tehdään veikkaukset ja toivotaan, että valitut tulokset osuvat nappiin, jotta voitto olisi mahdollinen. Vakiovihjeet voivat antaa mukavaa lisäapua näiden valintojen tekemiseen.

Vakiovihjeet - mitä voit pelata?

Vakiovihjeet voivat kattaa monia eri lajeja riippuen siitä, mitä pelejä on tarjolla kyseisenä päivänä tai viikonloppuna. Yleisimmät lajit, joihin vakiovihjeitä tarjotaan, ovat usein jalkapallo ja jääkiekko, koska ne ovat suosittuja, ja niissä on paljon kohteita. Mutta joskus saatetaan tarjota vinkkejä myös esimerkiksi Formula 1 -kisoihin, erilaisiin esports-turnauksiin tai vaikka tennikseen ja golfiin. Eli käytännössä vakiovihjeet voivat kattaa melkein mitä vaan lajia, missä on tarjolla veikattavia kohteita.

Vakiovihjeet tarjoavat pelaajille arvokasta tietoa siitä, miten eri kohteita kannattaa veikata. Ne voivat sisältää analysointia joukkueiden tai kilpailijoiden vahvuuksista ja heikkouksista, viimeisimmistä suorituksista. Ja onko ollut mahdollisesti loukkaantumisia tai muita vaikuttavia tekijöitä. Vakiovihjeiden avulla voit hahmottaa paremmin otteluiden todennäköisiä lopputuloksia ja tehdä sen perusteella omat veikkauksensa.

vakiovihjeet

Vakio 1

Vakio 1 on se viikon pääpeli eli viikon kohokohta. Se pelataan aina lauantaisin. Siinä veikataan pääasiassa jalkapallon kohteita, erityisesti Englannin Valioliigaa ja muutamaa alempaa sarjatasoa. Lisäksi kohteissa on FA Cupin otteluita sekä maajoukkueiden välisiä pelejä, kun kansainväliset tauot ovat käynnissä. Silloin kun Englannin liigat ovat tauolla, Vakio ykkösessä saattaa olla enemmän kotimaista jalkapalloa ja myös muiden maiden sarjoja.

Vakio Grand Prix

Grand Prix on Vakio ykkösen uudistettu veikkausmahdollisuus. Siinä on yleensä tarjolla 15-18 kohdetta. Grand Prix -kierroksia pääsee pelailemaan pääsääntöisesti aina joka sunnuntai. Erittäin mielenkiintoista tässä pelissä on se, että paras toteutunut tulos määrää ylimmän voittoluokan, joka voi siis olla pienempi kuin kohdemäärä. Jokaisella kierroksella on siis mahdollista saada täysosuma, ja muut voittoluokat määräytyvät tämän parhaan toteutuneen tuloksen perusteella alaspäin.

Minivakio

Minivakio on sellainen peli, mikä on tarjolla lisänä normaaleille vakioriveille. Siinä on vähemmän kohteita, yleensä kuudesta yhdeksään kappaletta, ja myös oma systeemi, miten voitot jaetaan. Yleensä minivakioon valikoituvat ne kierroksen isoimmat ja kiinnostavimmat pelit. Esimerkiksi perinteisen Vakio ykkösen yhteydessä minivakio voi sisältää vaikka Valioliigan pelejä kupongin täytteeksi.

Miten pelata vakiota järjestelmällisesti

Vakioveikkausta pelataan yleensä niin, että merkitään rasti ruutuun jokaisen kohteen kohdalla. Voi siis valita kotivoiton (1), tasapelin (X) tai vierasvoiton (2). Näin tehdessään pelaaja luo yhden Vakio-rivin, jonka hinta määräytyy kohteen sääntöjen mukaan.

Toinen vaihtoehto on pelata Vakioveikkausta järjestelmällä. Tässä tapauksessa yhteen tai useampaan kohteeseen laitetaan enemmän kuin yksi merkki. Näin ollen voi valita esimerkiksi merkit 1X, 12, X2 tai 1X2. Tämä tarkoittaa sitä, että veikkaa kaikkia mahdollisia lopputuloksia kyseisissä kohteissa.

vakiovihjeet

Parhaat vinkit vakioon

Vakion idea on saada mahdollisimman monta kohdetta oikein. Kannattaa vilkaista erilaisia tilastoja, jotka antavat hyvän suunnan sille, miten peli saattaa päättyä. Kannattaa myös tsekata vedonlyöntisivujen kertoimia; ne antavat vähän osviittaa siitä, mitä muut veikkaajat ajattelevat.

Ja sitten pitää ottaa huomioon peliprosentit. Ne kertovat, miten muut pelaajat ovat veikanneet. Onko joku kohde saanut liikaa veikkauksia? Entä onko joku jäänyt jotenkin vähälle huomiolle?

Vakiossa on myös mahdollisuudet järjestelmäpelaamiseen, eikä moni veikkaaja pelaakaan vain yhdellä rivillä. Voi myös lähteä mukaan kimppapeleihin. Ne antavat hyvän tilaisuuden lisätä voittomahdollisuuksia, varsinkin jos pelataan isommalla merkkimäärällä.

toimivat vetovihjeet

Vakion voitonjako

Vakioveikkauksessa on erilaisia pelimuotoja. Yleisin niistä on kuitenkin 13 kohteen vakioveikkaus. Voiton jakautuminen ja voitettavat summat riippuvat siitä, miten itse vakioveikkaus päättyy. Joka kierroksella vakioveikkauksen liikevaihdosta siirtyy 2 prosenttia maksettavaksi voittoina myöhemmillä kierroksilla. Mutta veikkausyhtiö päättää, miten nämä siirtyvät voitot jaetaan.

Jos ei löydy yhtään oikein vastaavaa tulosta 13 kohteen vakioveikkauksessa, 15% kierroksen kokonaisliikevaihdosta siirtyy myöhemmille kierroksille. Tällöin vakiovoitonjako muuttuu vähän.

Vakion voittoluokat vaihtelevat siis pelin kohdemäärän mukaan, ja voitto-osuudet vaihtelevat rivin osumamäärän mukaan.

Mikä on Vakion SM-kisa?

Vakion SM-kisa on megatapahtuma, joka järjestetään joka vuosi. Siinä vedetään 64 rivin järjestelmäpeliä, ja joka kerta kun veikkaus osuu oikeaan, siitä tulee pisteitä tilille. Parhaat voittavat SM-kisasta erittäin mukavia palkintoja.

Vuonna 2023 kahdeksan parasta kisaajaa voitti matkan Lontooseen Valioliigaottelua katsomaan. Voittopakettiin kuuluivat muun muassa liput otteluun, lennot, majoittuminen sekä yhteinen ruokailu muiden onnekkaiden voittajien kanssa. 

jalkapallo

Vakiovihjeet ja veikkaus

Vakiovihjeet on tosi hyvä tapa opetella lisää veikkauspeleistä. Ne antavat vinkkejä ja tietoa eri kohteista, kuten joukkueiden vahvuuksista ja heikkouksista, ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon veikatessa. Lukemalla näitä vihjeitä voi saada paremman käsityksen siitä, miten pelit toimivat, ja miten kannattaa veikata. Ja kun vertailee omia veikkauksiaan näihin vihjeisiin, voi saada vähän lisää varmuutta omiin valintoihin ja sitä kautta voi ehkä parantaa voittomahdollisuuksiaan. Kaiken kaikkiaan vakiovihjeet on tosi hyvä juttu kaikille veikkauspeleistä kiinnostuneille, oli sitten vasta aloittelija tai veikkaillut jo iäisyyden.

FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Päivän vakiovihjeet löytyvät helposti netistä vedonlyöntisivuilta, urheilusivustoilta ja erilaisilta vedonlyöntiin erikoistuneilta blogisivustoilta. Myös somekanavat voivat tarjota vinkkejä ja analyysejä päivän peleihin. Kannattaa seurata aktiivisesti eri lähteitä ja valita sellainen, joka tarjoaa luotettavaa ja asiantuntevaa tietoa.

Vakiovihjeet voivat auttaa tekemään parempia veikkauksia ja lisäämään voittomahdollisuuksia. Ne tarjoavat hyödyllistä tietoa ja analyysejä peleistä, jota ei välttämättä itse huomaisi. Näin voi saada lisävarmuutta omiin veikkauksiin.

Vakioveikkaus on haastava vedonlyöntimuoto, jossa veikataan useamman kohteen tuloksia yhteen kuponkiin. Voit valita kotivoiton, tasapelin tai vierasvoiton jokaiseen kohteeseen. Vakioveikkaus on todella suosittu.