vetovihjeet.org logo
Search
Close this search box.

NHLn vedonlyönti ja vetovihjeet

NHL

Opi, mitä pitää tietää vedonlyönnistä ja vihjeistä NHL:ssä

Vetovihjeet läppärillä
NHL

NHL historiaa

Valioliigan lisäksi on varsin suosittua lyödä vetoa jääkiekosta ja suurin mielenkiinto kohdistuu silloin NHL -kauteen. Se on myös vanha laji, koska sitä on pelattu jo yli 100 kautta. Sitä sanotaan myöskin maailman kovimmaksi jääkiekkosarjaksi. Se starttaa aina lokakuussa ja jatkuu seuraavan vuoden kesäkuuhun, jolloin kausi huipentuu kaikkein jännittävimpiin peleihin.

NHL eli National Hockey League on perustettu jo vuonna 1917, jolloin joukkueita oli mukana vain viisi. Se on vuosien mittaan kehittynyt siihen, mitä se on tänä päivänä. Koska pelaajat ovat ammattilaisia, on matkan varrelle mahtunut myös muutamia työsulkuja sekä lakkoja. Kausi 2004-2005 peruttiin kokonaan palkkakattokysymyksen takia.

NHL joukkueet

Joukkueita on 32 ja ne on jaettu kahteen eri konferenssiin sekä yhteensä neljään divisioonaan. Kausi rakentuu runkosarjasta, pudotuspeleistä sekä Stanley Cup -finaalista. Pudotuspeleihin pääsee aina kahdeksan parasta joukkuetta kummastakin konferenssista ja niiden parhaimmat joukkueet kohtaavat finaalissa, jossa ratkaistaan lopullinen voittaja.

Myös suomalaisia on ollut pelaamassa NHL:ssä jo useiden vuosien aikana, joten myös vedonlyönti NHL joukkueista on suomalaisille varsin tuttua sekä mielekästä. Koko kausi seurataan joukkueiden edesottamuksia ja sitä, miten oman maan pelaajat pärjäävät edustamiensa joukkueiden riveissä.

NHL ja vedonlyönti

NHL vedonlyönti on mielenkiintoinen kokonaisuus ja se sisältää paljon erilaisia kertoimia, jotka on syytä oppia ymmärtämään. Silti suosituin muoto vedonlyönnille on perinteinen 1×2-veto. Siinä valitaan jompikumpi joukkue voittajaksi tai lyödään vetoa tasapelistä. Maalierolla tai maalien määrällä ei ole mitään merkitystä. Siinä ratkaisee, kumpi voittaa vai tuleeko tasapeli.

Jos NHL vedonlyönti todella kiinnostaa, voi harkita niin sanottua yhdistelmävetoa. Siinä voi yhdistää useampia vetoja, mutta samalla, kun voi moninkertaistaa voitot myös riskille käy samalla tavoin. Yhdistelmävedossa yhdistetään kohteita joko kaksi tai useampia ja niiden kertoimet voidaan kertoa keskenään. Kerroin on silloin isompi, mutta lopputuloksena kaikkein kohteiden on osuttava, jotta veto todellisuudessa osuu.

vedonlyöntivinkit jalkapalloon

Jääkiekkotasoitus

Jääkiekkotasoitus on oma versionsa pistehajonnasta ja se on käytössä, jos seuraa NHL -pelejä. Se on myös mielenkiintoinen vedonlyöntitapa sellaiselle, jolla ei välttämättä ole vielä kovin paljon kokemusta vedoista. Jos 1×2 -vedot ovat jo tuttuja, siihen voi hyvin lisätä tasoituksen, jonka avulla voi veikata jonkun tietyn joukkueen voittavan vaikkapa yhdellä maalilla. 

Tasoitus tuo lisää mielenkiintoa pelaamiseen ja sillä saa vaihtelua, kun voi järkeillä, kumpi joukkue on varmempi voittajaan ja millaisella erolla häviävään joukkueeseen nähden. Näitä jääkiekkotasoitusraportteja on nähtävillä ottelukaudella viikoittain ja niistä voi saada vinkkejä tasoitusvetoihin.

Liiga jääkiekkovedonlyönnissä

NHL kokonaistulosvedot

Edellisten vetotyyppien lisäksi on kokonaistulosvetoja, joissa lyödään vetoa ottelun lopullisista yhteispisteistä. Piste-erot eivät ole samanlaisia kuin on esimerkiksi NBA:ssa eli koripallon puolella vaan kyse on paljon pienemmistä luvuista kuten 6,5 tai 5,5. Eli maalien kokonaismääräksi voi ilmoittaa esimerkiksi juuri tuon 5,5.

Jos tätä veikatessa tuntuu siltä, että puolustus ei ole parhaimmillaan tai maalivahti päästää kiekkoa verkkoon alavireisenä, vaihtoehdon voi veikata yli ottelun lopputuloksesta. Jos taas vaikuttaa siltä, että kaikki on joukkueella kunnossa, onnistuu veikkaus myös alle. Maalivahtien taso vaihtelee melkoisesti NHL:ssä, joten tästä kehittyy yleensä melkoinen trilleri seurattavaksi.

Ilmaiset vetovihjeet

NHL:n erikoisvedonlyönnit ja live-vedonlyönnit

Mukava lisä ovat myös erikoisvedonlyönnit, joissa lyödään vetoa jostakin tietystä tapahtumasta tai tuloksesta, joka välttämättä ei vaikuta lopulliseen tulokseen. Näitä vetoja tehdään maalintekoajoista, maalintekijöistä tai vaikka kuka tekee ensimmäisenä maalin. Vaihtoehtoja on taas paljon ja kaikki riippuu vedonlyöntiä järjestävästä yhtiöstä.

Ottelua seuratessa on mahdollisuus live-vedonlyöntiin. Kuten myös Valioliigassa, myös NHL:n puolella se tuo lisää jännitystä peleihin. Jännitys kasvaa huomattavasti, kun vetoja voi tehdä jo pelin aikana, kun on nähnyt, miten joukkueet pelaavat ja miten tilanteet heilahtavat suuntaan tai toiseen. NHL onkin suosittu live-vedoissa, joista voi myös hyvällä tuurilla saada voittoja pelkällä mututuntumalla.

Miten lyödä vetoa NHL pudotuspeleissä

Pudotuspelikierrokset avaavat täysin uusia tapoja lyödä vetoa ja siksi NHL onkin yksi kiinnostavimmista liigoista, joka antaa paljon eri mahdollisuuksia vetojen tekemiseen. Pudotuspelit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä ja monet vedonlyöntisivustot tarjoavat kierroksille vaihtelevia kertoimia. Vetoa voi lyödä joko yksittäisestä ottelusta, mutta myös pudotuspelisarjan voittajasta.

Kun konferensseja on kaksi, voi veikata kummankin voittajaa ja toisaalta myös arvokkainta pelaajaa. Tällä tarkoitetaan sitä pelaajaa, joka saa Conn Smythe -palkinnon. Kun päästään pudotuspeleistä loppuotteluun, on Stanley Cupin vedonlyönti kiihkeimmillään ja jälleen kohteita on paljon.

Vedonlyöntibonukset​

NHL vedonlyöntivihjeet

NHL vetovihjeet ovat tarpeen silloin, jos tuntee vedonlyönnin olevan varsin haasteellista eikä ehdi jatkuvasti seurata otteluita sekä niiden tuloksia. Peleistä kerätään aivan uskomaton määrä kaikenlaista dataa ja kokoonpanomuutoksista joukkueet tiedottavat varsin aktiivisesti. Näiden tietojen avulla on huomattavasti helpompi tehdä omia vetojaan. Lisäksi ammattimaiset vihjeiden kirjoittajat seuraavat aktiivisesti sekä tilastoja, taustoja ja edellisiä pelejä.

Vaikka sarjataulukko ei kerro koko totuutta, se kertoo paljon siitä, miten joukkue on menestynyt. Lisäksi vanhoista taulukoista voi katsoa, miten kaksi joukkuetta on pärjännyt keskinäisissä otteluissa, mikäli molemmat ovat jo aiemmin pelanneet NHL -liigaa. Edellisistä otteluista on helppo nähdä, onko maalinteko ollut helppoa vai onko joukkue ollut jonkinlaisissa vaikeuksissa.

Tärkeää on myös seurata sitä, miten joukkue pärjää koti- tai vierasotteluissa. NHL:ssä joukkueita on todella paljon, joten osa niistä on sellaisia, että ne pärjäävät huomattavasti paremmin vierasotteluissa kuin kotikentällä. Ehkä silloin adrenaliinia on enemmän. Vierasotteluihin vaikuttavat huomattavasti myös pitkät matkat ja niihin liittyvä lepoetu.

NHL ylivoiman tai alivoiman merkitys

NHL on siitä merkittävä liiga, että yli- tai alivoimalla on aina merkitystä. Se merkitsee paljon kauden aikana ja varsinkin tehokas ylivoima tuo helposti tuloksia verrattuna alivoimaan. Usein juuri alivoimalla pelaaminen on se, mikä näkyy tuloksissa varsin karulla tavalla. Tämän tilaston tietoja kannattaa ehdottomasti seurata myös sen ohella, että kaukalossa sattuu ja tapahtuu, joten myös jäähyminuutteja jaetaan ankaralla kädellä.

Kokoonpanoihin vaikuttavat myös huomattavasti erilaiset poissaolot. Se on herkkää aluetta, joten se voi viedä varmalla tyylillä pelanneen joukkueen huonompaan suuntaan. Puuttuvan pelaajan ei tarvitse olla se parhain, mutta hän voi olla sellainen joka antaa esimerkkiä omalla varmalla pelaamisellaan. Se ei välttämättä vaikuta joukkueen koko pelaamiseen, mutta jollakin osa-alueella se näkyy pelillisinä puutteina.

NHL vedonlyönti on varsin haastavaa

NHL tarjoaa ehdottomasti eniten kohteita ja siihen on syynä se, että sarjassa pyörivät rahamäärät ovat huomattavasti suuremmat kuin missään muualla. Suosituimpia vetoja tehdään tietenkin voittajavetoina. Niistä suosituin on ehdottomasti 1×2 -vedot, joissa lopputuloksena voi olla kolme vaihtoehtoa. 

Moneyline -veto tehdään aina lopullisesta voittajasta ja jos ottelu päättyy tasan, vetoon saadaan vastaus jatkoajalla tai voittolaukauskisassa. Lisäksi vetoa lyötäessä on tutustuttava tarkoin siihen, millaiset säännöt vedonlyöntitoimistoilla on. Ne vaihtelevat huomattavasti, joten niihin on perehdyttävä ennen kuin tekee yhtään vetoa. On oikeastaan turha hävitä sen takia, että säännöt eivät ole hallinnassa ja vedoista tulee siksi huonoja.

NHL vedonlyönti